De Groot Edelgebak

Het begin

In 1986 wordt De Groot Edelgebak opgericht. De eerste jaren wordt er uitsluitend gebak geleverd aan particulieren. 6 dagen per week wordt er in Utrecht deur aan deur gebak verkocht, waarbij kwaliteit tegen een scherpe prijs het uitgangspunt is. De groei Een paar jaar later ontdekken horecabedrijven de kwaliteit van de producten en worden klant. De horeca koopt appelgebak en gebak gemaakt van de beste grondstoffen, waarbij ambacht en kennis van de wensen van de klant voorop staan.

Steeds meer foodservicebedrijven kopen hun banket bij de Groot Edelgebak en van regionale leverancier wordt het bedrijf gaandeweg een landelijke partner voor de foodservice.

In 1992 zijn er inmiddels zoveel klanten, dat een verhuizing noodzakelijk is. Het bedrijf gaat werken vanuit Lunteren in Gelderland. Het productaanbod groeit mee met de toename van het aantal klanten. Het koekje voor bij de koffie en bonbons zijn dan inmiddels in een ambachtelijk en ruim assortiment beschikbaar. In 2000 wordt de locatie in Lunteren te klein en verhuizen we naar het industrieterrein in Ede. Daar krijgen we de beschikking over meerdere kantoren, een ruim magazijn en vriescapaciteit voor ruim 1000 pallets. Een paar jaar later wordt het naastliggende pand er bij gekocht. De vriescapaciteit wordt uitgebreid naar ruim 2000 pallets. Extra magazijn en meer kantoorruimte bieden de inmiddels 80 medewerkers meer werkruimte om aan onze klanten een goede service te leveren.

Nu

Inmiddels zijn we 34 jaar actief als leverancier van een ambachtelijk en innovatief assortiment patisserie, chocolade/bonbons, bake-off brood enzovoorts. We blijven op de hoogte van consumentengedrag en spelen daar op in met ambachtelijke innoverende producten. Onze afdeling productontwikkeling, de verkoop buitendienst en de verkoop binnendienst staan in nauw contact met onze klanten om advies te geven en producten te tonen. De Groot Edelgebak wil graag een betrouwbare en betrokken partner zijn voor de horeca/foodservice en kwalitatief hoogwaardige producten leveren tegen een scherpe prijs. Onze producten worden met de grootste zorg gemaakt en in ons eigen vrieshuis en magazijn op voorraad gehouden. De Groot Edelgebak beschikt over 24 kleine vrachtauto’s met de allerbeste koelinstallatie.